Gallery House in Pereira, Colombia

Dec 30, 2013

Category: Living

GM Arquitectos brings us the magnificent Gallery House, an environmentally sound home that looks like it was designed for the ultimate season of the The Real World. Thankfully, MTV has never set its sights on Pereira, Colombia. This 500-sq.-meter (about 5,382 square feet) head-turner was built on a hill, so there’s plenty of natural ventilation, and with the dining room cascading into the pool area, this house also seems destined for a Jay Z video.

This region of Colombia is known for its warm weather and abundant bamboo, so watch out for any hungry packs of panda bears. The French windows are designed to generate a nice mix of indoor/outdoor air flow, and the white-on-white color scheme is meant to showcase the natural green and artworks on the property.

Gallery House by GM Arquitectos 2

Gallery House by GM Arquitectos 3

Gallery House by GM Arquitectos 4

Gallery House by GM Arquitectos 5

Gallery House by GM Arquitectos 6

Gallery House by GM Arquitectos 7

More From Living

Featured Image

The ‘Big Barn’ Is A 1950s-Inspired Ranch House Built With Reclaimed Redwood

Respecting the connection between nature and mankind.

Posted By

Mar 30, 2020

Featured Image

TABARQ Envisions A Nature-Infused Austrian Manor Atop An Alpine Peak

A thoroughly-modern residence overlooking a beautiful mountain lake.

Posted By

Mar 20, 2020

Featured Image

This 211′ Superyacht Has A 17K SQ-FT Kite Sail & Dynamic Aluminum Hull

A massive vessel built around a carbon fiber super-chassis.

Posted By

Mar 18, 2020

Featured Image

Himalaya’s Winter Experience Center Is A Backcountry Driver’s Dream

Enlisting a fleet of heavy-duty snowmobiles and Defenders.

Posted By

Mar 17, 2020

Featured Image

Journey To The Bottom Of The Mariana Trench In A Titanium Submarine

Explore seven miles below sea-level in a manned submersible.

Posted By

Mar 12, 2020

Featured Image

LA’s Historic & Cinematic Bradbury Building Can Now Be Your Office

The 1893 National Landmark has been transformed into a coworking space.

Posted By

Mar 12, 2020