Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio

Aug 18, 2014

Category: Living

Maybe we’ve just got Dawn of the Planet of the Apes on the brain, but the idea of living or least working among the trees is increasingly a tempting one. Invisible Studio’s elevated timber structure only reinforces this desire.

Situated near Bath, England, this tree-raised workshop and office space has a frame made of untreated and unseasoned logs that were sourced from the surrounding forest. 55 square meters of space is elevated above an outdoor workshop area down below, with a wood plank bridge providing access to the upper level. The roof’s uniform slope is designed to collect rainwater, which then goes into an attenuation pond to serve the site’s ecology. The structure was made by workers who had no previous construction experience, and that means any mistakes that were made in the building process were left unconcealed in the finalized structure. C’est la vie!

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 1

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 3

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 4

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 5

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 6

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 8

Elevated Timber WorkShop by Invisible Studio 9

More From Living

REC's 901 RWB Watches Are Built From Recycled Porsche 911 Steel

Taken from Akira Nakai's legendary personal sports cars.

Posted By Sean Tirman

Partner
Featured Image

The Compact Multi-Purpose Prefab ‘Studypod’ Can Be Dropped Anywhere

Functions as a workspace, micro gym, or even standalone bedroom.

Posted By

Jul 9, 2020

Featured Image

The Underground ‘Plan B’ House Is A Design-Savvy Doomsday Bunker

Outfitted with a water treatment system, generator, and indoor greenhouse.

Posted By

Jul 7, 2020

Featured Image

The 12 Best Bed Sheets

Today's finest foundations for creating a cozy sleep space.

Posted By

Jul 2, 2020

Featured Image

‘Little House On The Ferry’ Is A 3-Piece Prefab On Maine’s Forested Coast

Crafted and built with Quebec-sourced black spruce panels.

Posted By

Jul 1, 2020

Featured Image

Weber Arquitectos’ ‘Rancho San Simon’ Is A Serene Volcanic Stone Forest Abode

Enveloped in the natural beauty of the Mexican countryside.

Posted By

Jun 30, 2020