Apollo Bay Beach House By Dock4 Architects

Oct 8, 2018

Category: Living

This stunning asymmetric steel structure overlooks the coastal vegetation that borders New Zealand’s Apollo Bay. The architects at Dock4 were purposeful in keeping a strong visual connection to the breathtaking landscape, designing a home with an array of sheltered platforms that blur the distinction between indoor and outdoor space. The living space is minimalist and clean with a compelling mixture of light-colored wood finishes, contrasting perfectly the building’s dark facade and long lines.

The focal point of the main living area is the matte black fireplace with old word design that’s suspended from the ceiling just a few feet off the floor, momentarily stealing attention from the expansive tree-lined view of distant hills just across the rippling water. Mid-century furniture with splashes of modern design complete the split-level great room, which is accentuated by large sliding doors that open the home to the waterfront view.

Learn More: Here

HiConsumption is reader-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission. Learn more

More From Living

lululemon's Textured Tech Hoodie Is A Feel-Good Garment Built For Strenuous Training

Functionally-fashioned with sweat-wicking, four-way-stretch fabric.

Posted By Chris West

Partner
Featured Image

Atari’s Tech-Focused Las Vegas Hotel Will Be The Ultimate Gamer’s Getaway

Hundreds of rooms supplemented by numerous arcades & other gaming activities.

Posted By

Oct 21, 2020

Featured Image

The 12 Best Cable Management Accessories

Optimizing your home office by keeping it clean and clutter-free.

Posted By

Oct 19, 2020

Featured Image

‘Cast In Fire’ Is The New Visitor Center For Iceland’s Black Lava Fields

Furnished with halved boulders sourced from nearby rock formations.

Posted By

Oct 16, 2020

Featured Image

Bugatti Unveils An Ultra-Elite Watch Winding Safe & Tourbillon Clock

A Chiron-themed biometric safe crafted by elite German outfit, BUBEN&ZORWEG.

Posted By

Oct 15, 2020

Featured Image

This Award-Winning Structure Is A One-Of-A-Kind 2-Story Camping Tent

Made up of two stacked levels, there's room for you and four friends.

Posted By

Oct 15, 2020