Hidden Pavilion By Penalas Architects

No matter how extroverted people can be – we all have moments where we feel the need to be alone in silent meditation. Some head to church for silence, others go to the nearest park, and still more choose to withdraw into themselves. One Spanish couple, however, has their own Hidden Pavilion to escape to.

Located in a forested area of Las Rozas De Madrid this glass and steel home was purpose-built to be a retreat from the nearby hustle and bustle of Spain’s capital city. In building the home, Penalas Architects did their best to minimize the impact on surrounding trees – even electing to build the balcony around an existing tree rather than cutting it down. In order to let in the natural beauty surrounding the property, the firm also chose to use floor-to-ceiling windows on the stairwell, upstairs dining area, and downstairs living room. As a result, the home is constantly awash with light – making it a welcoming place for guests. An ideal escape.

Learn More: Penelas Architects

Get The Goods

HiCONSUMPTION'S DAILY NEWSLETTER

Sign up for HiConsumption The Goods

© HiConsumption | DMCA

Back To Top